Βασκικο Κεικ

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
55΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κέικ, βάζoυµε όλα τα υλικά µαζί, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για µισή ώρα. Τη χωρίζουµε στα δυο. Τοποθετούµε τη µισή στη βάση µιας στρογγυλής φόρµας 26 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουµε την κρέµα και τις φράουλες κόμμενες σε φέτες. Προσθέτουµε την υπόλοιπη ζύµη από πάνω, ενώνουµε το πάνω µε το κάτω µέρος, χαράζουµε µε ένα πιρούνι το πάνω µέρος της ζύµης και αλείφουµε µε κρόκο αυγού. Ψήνουµε στους 180 C για 20-25 λεπτά. Για την κρέµα, σε ένα µπολ βάζουµε τους κρόκους, τη µισή ζάχαρη και ανακατεύουµε καλά. Προσθέτουµε 100 γρ. από το γάλα και το αλεύρι αργά, ενώ ανακατεύουµε. Σε µια άλλη κατσαρόλα βάζουµε τα υπόλοιπα υλικά και µόλις το µίγµα αρχίζει να βράζει αφαιρούµε και ρίχνουµε αργά στο µπολ µε τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Μεταφέρουµε ξανά στην κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατεύουµε µέχρι να σφίξει η κρέµα. Αφαιρούµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 310 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
  • 1 κρόκος για το άλειμμα πριν το ψήσιμο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 L Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 1 στικ βανίλια
  • 4 κρόκους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 6 φράουλες
  • 100 γρ. βούτυρο

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Φόρμα κέικ
  • Κατσαρόλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα

Φαρίνα

Η φαρίνα είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χαρίζει λαχταριστή όψη και σίγουρη επιτυχία σε κάθε σας συνταγή. Ιδανική κυρίως για κέικ αλλά και για πολλά άλλα γλυκίσματα που απαιτούν διόγκωση.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΟΞΙΝΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΠΥΡΟΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΔΙΣΟΞΙΝΟ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα