Βασκικο Κεικ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κέικ, βάζoυµε όλα τα υλικά µαζί, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για µισή ώρα. Τη χωρίζουµε στα δυο. Τοποθετούµε τη µισή στη βάση µιας στρογγυλής φόρµας 26 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουµε την κρέµα και τις φράουλες κόμμενες σε φέτες. Προσθέτουµε την υπόλοιπη ζύµη από πάνω, ενώνουµε το πάνω µε το κάτω µέρος, χαράζουµε µε ένα πιρούνι το πάνω µέρος της ζύµης και αλείφουµε µε κρόκο αυγού. Ψήνουµε στους 180 C για 20-25 λεπτά. Για την κρέµα, σε ένα µπολ βάζουµε τους κρόκους, τη µισή ζάχαρη και ανακατεύουµε καλά. Προσθέτουµε 100 γρ. από το γάλα και το αλεύρι αργά, ενώ ανακατεύουµε. Σε µια άλλη κατσαρόλα βάζουµε τα υπόλοιπα υλικά και µόλις το µίγµα αρχίζει να βράζει αφαιρούµε και ρίχνουµε αργά στο µπολ µε τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Μεταφέρουµε ξανά στην κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατεύουµε µέχρι να σφίξει η κρέµα. Αφαιρούµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
- 310 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 225 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
- 1 κρόκος για το άλειμμα πριν το ψήσιμο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 L Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 1 στικ βανίλια
- 4 κρόκους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 6 φράουλες
- 100 γρ. βούτυρο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Φόρμα κέικ
- Κατσαρόλα