ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
13 ώρες
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι. Ζυμώνουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμη 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος με σιμιγδάλι και αλεύρι και τα πιέζουμε απαλά προς τα έξω, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή, ομοιόμορφη και στρογγυλή επιφάνεια. Ψήνουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε τηγάνι με ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 700 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 7.5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 400 ml νερό
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 12.5 γρ. αλάτι

Εξοπλισμός

  • Mίξερ
  • Μπολ
  • Τηγάνι