Tαρτα με σοκολατα υγειας

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και με τη βοήθεια του γάντζου σε μέτρια ταχύτητα περιμένουμε ώσπου να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Το χωρίζουμε στα δύο και τυλίγουμε σε μεμβράνη για να το ξεκουράζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Τοποθετούμε το ένα ζυμαράκι έπειτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό ζυμάρι, πάχος 2-4 χιλ. Το απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 28 εκ. Βάζουμε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για μία ώρα και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Το άλλο ζυμαράκι μπορεί να διατηρηθεί τυλιγμένο σε μεμβράνη για 1 εβδομάδα στην συντήρηση. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα μέσα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ (ΓΙΑ 2 ΤΑΡΤΕΣ)
- 200 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 γρ. αλάτι
- 1 πρέζα βανιλίνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΑ)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 320 γρ. σοκολάτα υγείας 65% περιεκτικότητα σε κακάο σε μικρά κομμάτια
Εξοπλισμός
- Μπωλ
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Ταρτιέρα