Σταφιδοψωμο με Χαρουπι

20'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το χαρουπόμελο, το αλάτι και τη μαγιά για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τις σταφίδες. Τελική θερμοκρασία ζύμης ~300C.

Παίρνουμε τη ζύμη στο τέλος με λίγο λάδι και την ξεκουράζουμε σε λεκάνη για 30 λεπτά (σκεπασμένη).

Κόβουμε και πλάθουμε. Κυλάμε σε σουσάμι.

Τοποθετούμε στη στόφα για 60 λεπτά περίπου.

Ψήνουμε με ατμό σε χαμηλό φούρνο (1900C) για 40 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ: