Ραβανι με γιαουρτι και μαλοτηρα

55΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
28
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε το νερό με τη μαλοτήρα για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη μαλοτήρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μίξερ με τη βοήθεια του φτερού χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε το μείγμα
σε βουτυρωμένο ταψί 34 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Όταν βγει και είναι ζεστό το ραβανί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα