Μπριος Γεμιστα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αφήνουμε το βούτυρο για κάμποσο διάστημα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το αιθέριο έλαιο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το φτερό προσθέτοντας αργά και το γάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν, πλάθουμε ρολά με το ζυμάρι διαμέτρου περίπου 5 πόντων και κόβουμε κομμάτια με μήκος άλλους 5 πόντους. Τα κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και τέλος
τα πατικώνουμε. Στη μέση κάθε κομματιού βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180 – 200°C για 20 – 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη.
Συστατικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
- 30 γρ. μαγιά ξηρή
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
- 200 γρ. Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- Για τη γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο
- Για το γαρνίρισμα άχνη ζάχαρη
Εξοπλισμός
- Ταψί