Ραβανι με γιαουρτι και μαλοτηρα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε το νερό με τη μαλοτήρα για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη μαλοτήρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μίξερ με τη βοήθεια του φτερού χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε το μείγμα
σε βουτυρωμένο ταψί 34 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Όταν βγει και είναι ζεστό το ραβανί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 10 γρ. λεμόνι
- 20 γρ. μαλοτήρα
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ
- 300 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 140 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. baking powder
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 130 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 10 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Ταψί