Γαλακτομπουρεκο της Λιλικας

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:45
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ένα ποτήρι ζάχαρης πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η μάζα να γίνει κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού. Σε ένα ταψί Νο 34 βάζουμε 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ένα-ένα καλά. Ρίχνουμε την κρύα κρέμα και βάζουμε από πάνω 6 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει βράζοντας όλα τα υλικά επί 15 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 105 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 6 Αυγά
  • 4.5 ποτήρια Αγελαδινό Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 1.5 ποτήρι Ζάχαρη
  • 5 κ.σ. Βούτυρο φρέσκο
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 Βανίλια
  • 1 Φλούδα από πράσινο λεμόνι
  • Για την επάλειψη των φύλλων

  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με λίγο ραφινέ λάδι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 ποτήρια Ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Νερό
  • 1 κουταλάκι Λεμόνι χυμός

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ
  • Κατσαρόλα