Ραβανι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της μαρέγκας) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε τετράγωνα. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 400 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Μαλακό
- 150 γρ. Αμύγδαλα (κοπανισμένα)
- 250 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 220 γρ. Ζάχαρη
- 4 Αυγά
- 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. Ξύσμα λεμονιού
- 5 γρ. Ξύσμα πορτοκαλιού
- 125 γρ. Χυμός πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 500 γρ. Νερό
- 400 γρ. Ζάχαρη
- Χυμός και φλούδα από ένα λεμόνι
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Μπολ
- Κατσαρόλα