Κολοκυθοπιτες με κουκουναρι και σταφιδα
40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για μια ώρα τουλάχιστον. Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό ζυμάρι. Κόβουμε με ένα πιατάκι μέτρια στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε και σφραγίζουμε στρίβοντας τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 300 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- 3 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 80 γρ. σταφίδες
- 80 γρ. κουκουνάρι
- 1.5 κ.γ. κανέλα
- 2 κουταλιές πετιμέζι
- 6 κουταλιές πλιγούρι
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί