Παξιμαδι με Χαρουπι
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
05:00
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
– Ζύμωμα: 10 λεπτά στην πρώτη, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα.
– Ξεκούραση: 20 λεπτά
– Κόψιμο / πλάσιμο: 500 γρ φυτίλια για παξιμάδι μπουκιές (σε λαμαρίνα 40 Χ 60 cm)
– Τεμάχισμα: Βαθύ χάραγμα στα μπαστούνια με σπάτουλα.
– Στοφάρισμα: 35 λεπτά
– Α’ Ψήσιμο: 220°C για 45 λεπτά
– Τεμαχισμός: (αφού κρυώσουν)
– Β’ Ψήσιμο / Ξήρανση: 120°C για 3 ώρες
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 10.000 g Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας
- 300 g Χαρουπόμελο (προαιρετικά)
- 180 g Αλάτι
- 250 g Μαγιά
- 5.6 g Νερό