Milchbrot (Γαλατοψωμο)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε χλιαρό γάλα και βάζουμε μέσα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και με τη βοήθεια του γάντζου ζυμώνουμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά από δύο λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δούμε ότι σχηματίζεται ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ζυμώνουμε σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο ζυμάρι.
Τυλίγουμε με μία ζεστή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του. Το μοιράζουμε σε 6 ίσες μπάλες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα 30 Χ6 εκ. Το ξεκουράζουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο πάλι. Αλείφουμε έπειτα με αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 13-15 λεπτά.
Συστατικά
- 200 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 350 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό χτυπημένο
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 γρ. αλάτι
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Φόρμα