ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΣΙΖ ΚΕΪΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 27×20 εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μίξερ και αφού απορροφηθούν προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το μίγμα από το αλεύρι. Όταν κρυώσει το μπισκότο, ρίχνουμε το μίγμα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ σε ένα βαθύ ταψί με νερό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 120 γρ. καρύδια χοντρό σπασμένα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. Αλεύρι από Βρώμη ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
  • 6 γρ. κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ. Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο ΒΙΟΧΥΜ
  • 1 αυγό

Εξοπλισμός

  • Πυρέξ
  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταψί