Χοχλιοι μπουμπουριστοι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό μέχρι να βγουν τα κεφάλια τους έξω από το κέλυφος (όσα δεν βγάλουν τα κεφάλια τους δεν τους χρησιμοποιούμε) και τους πλένουμε καλά αρκετές φορές. Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί με μπόλικο αλάτι. Όταν αρχίζει το νερό να αφρίζει το αλλάζουμε με καθαρό, ρίχνουμε το ξύδι και τους αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από τη φωτιά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια και τα αλευρώνουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε τα σαλιγκάρια με το στόμιο προς τα κάτω για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμα.
Συστατικά
- 100 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 kg Σαλιγκάρια
- 125 γρ. Κόκκινο κρασί
- 125 γρ. Ξύδι
- 1 κούπα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- Αλάτι, πιπέρι
- Δεντρολίβανο
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
- Λεκάνη