FINANCIER

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε έως ότου αρχίσουν να καίγονται τα λιπαρά του και να έχουμε ένα άρωμα φουντουκιού. Το βούτυρό μας θα μαυρίσει ελαφρώς. Αφαιρούμε, το περνάμε από μια σίτα και αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας μαρίζ ενσωματώνουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει. Τέλος προσθέτουμε το καμένο βούτυρο. Βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα τις χάρτινες φόρμες 10 εκατοστών γεμίζοντας την κάθε μια με 40 γραμμάρια από το μείγμα μας, γαρνίρουμε με τρούφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά στον αέρα.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ασπράδια
  • 220 γρ. Αλεύρι για κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 200 γρ. βούτυρο καμμένο
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
  • 100 γρ. τρούφα

Εξοπλισμός

  • Μαρίζ
  • Μίξερ
  • Λαμαρίνα
  • Φόρμες μίας χρήσης