Διπλες

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα.

Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.

Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε (*) και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.

(*) Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • Υλικά για τις Δίπλες

  • 2000 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Φύλλου
  • 1000 γρ. Αυγά
  • 100 γρ. Χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 3 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Σόδα
  • 2 γρ. Βανίλια
  • 10 γρ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Για το τηγάνισμα

  • 2 λίτρα Ελαιόλαδο ραφινέ
  • Για το σιρόπι

  • 1000 γρ. Ζάχαρη
  • 1000 γρ. Νερό
  • 600 γρ. Μέλι
  • Για το πασπάλισμα

  • Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • Κανέλα