Σουδακια με καραμελα (Choux au caramel)

1:10
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
68
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την ζύμη μας για choux σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Αφού βράσουν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αφού ψηθεί καλά το μίγμα μας το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο φτερό χτυπάμε να λειάνει και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μας. Αφού ετοιμαστεί η ζύμη μας κόβουμε σε πολύ μικρά σουδάκια. Κάνουμε ένα μίγμα με έναν κρόκο αυγού και λίγο γάλα και τα περνάμε από πάνω προσεκτικά μ ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 20 με 25 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον λοβό βανίλιας. Σε ένα μπολ παράλληλα χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη και στην συνεχεία προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Αφού βράσει το γάλα το ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύουμε και επαναφέρουμε όλο το μίγμα στην φωτιά μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά απλώνουμε σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και ανακατεύουμε. Παγώνουμε στο ψυγείο και υστέρα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε μια τρυπά κάτω από το choux μας και γεμίζουμε με την κρέμα μας. Για την καραμέλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας ή στους 1400C εφόσον έχουμε θερμόμετρο. Βουτάμε μέσα τα choux μας και είμαστε έτοιμοι όταν κρυώσει και κρυσταλλώσει η καραμέλα.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΖΥΜΗ CHOUX

  • 260 γρ. Αλεύρι Για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 333 ml νερό
  • 7 γρ. αλάτι
  • 133 γρ. βούτυρο
  • 7 αυγά
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • 1 λοβός βανίλιας
  • 400 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 4 κροκοί αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 100 ml νερό

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ