Χανιωτικα Καλτσουνια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το ελαιόλαδο, την τσικουδιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το γιαούτρι και όταν διαλυθεί το γιαούρτι βάζουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε εώς ότου έχουμε μία εύπλαστη και ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσέτα μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ σπάμε τα τυριά μας με ένα πιρούνι και τρίβουμε το τυρομάλαμα. Προσθέτουμε το αυγό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 μπάλες και ξεκινάμε να ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πολύ λεπτό. Στη συνέχεια αφού ανοίξουμε το φύλλο μας, κόβουμε δίσκους με το πιατάκι του ελληνικού καφέ ή με ένα κουπάτ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρας και κλείνουμε σε φακελάκι. Περνάμε όλα τα καλιτσούνια μας με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 250 γρ. τυρομάλαμα
- 150 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. Χανιώτικη μυζήθρα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. δυόσμος
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 3 σφηνάκια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 2 σφηνάκια τσικουδιά
- 0.5 κ.γ. αλάτι
- 1.5 νεροπότηρο νερό χλιαρό
- 1 kg Αλεύρι Για Φύλλο Και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Αυγό και σουσάμι για την επάλειψη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί