Brioche γλυκα

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1-3 ώρες
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά πλην του βουτύρου και των αυγών. Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσθέτουμε τα αυγά και κατόπιν το μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε κύβους. Ζυμώνουμε 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τον κάδο.

Θερμοκρασία ζύμης: 250C. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέσα στο ζυμωτήριο σκεπασμένη για 30 λεπτά ή τοποθετούμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη το λιγότερο για 3 ώρες. Ιδανικό είναι να παρασκευαστεί από την προηγούμενη ημέρα πριν χρησιμοποιηθεί.

Παίρνουμε και χρησιμοποιούμε την ποσότητα ζύμης που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη ζύμη την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια και την ξανατοποθετούμε στο ψυγείο. Όσο μένει στο ψυγείο έχει και καλύτερα αποτελέσματα. Πλάθουμε στο επιθυμητό βάρος και σχήμα και τοποθετούμε στη στόφα (350C) μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο. Βάζουμε τις γεμίσεις, αλείφουμε με κρόκο διαλυμένο σε γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 2000 γρ. Αλεύρι Φ Τσουρεκιού
  • 200 γρ. κρύο νερό
  • 320 γρ. γάλα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαγιά νωπή
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 620 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 540 γρ. βούτυρο 82% (θερμοκρασία περιβάλλοντος)

Εξοπλισμός

  • Ζυμωτήριο