Ψωμι με καρυδια και σταφιδες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:00
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε καλά τα αλεύρια μεταξύ τους. Αναμιγνύουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λάδι από καρύδια. Βάζουμε σε ένα μπολ τα δύο μίγματα μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη ελαστική. Βάζουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και το ζυμώνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Το ανοίγουμε σαν φύλλο χοντρό και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τις σταφίδες. Το κάνουμε ρολό και το ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 200 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί Μύλοι Κρήτης
- 150 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Μύλοι Κρήτης
- 200 γρ. Νερό
- 100 γρ. Καρύδια
- 50 γρ. Σταφίδες
- 2.5 γρ. Μαύρη ζάχαρη
- 5 γρ. Λάδι καρυδιού
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί