Χανιωτικα καλιτσουνια

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
80
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Για να φτιάξουμε την γέμιση πλένουμε το δυόσμο, τον αφήνουμε να στραγγίσει και τον ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το τυρομάλαμα και το αφήνουμε να στραγγίσει όπως και την μυζήθρα. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά, το αλάτι και το δυόσμο. Ανοίγουμε το φύλλο σε μέτριο πάχος και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Παίρνουμε με ένα υγρό κουταλάκι του γλυκού τη γέμιση και τη βάζουμε στη μέση της ζύμης. Διπλώνουμε τις 4 άκρες του προς τα μέσα αφήνοντας να φαίνεται στη μέση λίγο από τη γέμιση. Αλείφουμε τα καλιτσούνια με τα αυγά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τοποθετούμε τα καλιτσούνια σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά
περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
  • 750 γρ. χλιαρό νερό
  • 125 γρ. τσικουδιά
  • 90 γρ. λάδι
  • 1 λεμόνι χυμός
  • 8 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1.5 kg χανιώτικη μυζήθρα
  • 500 γρ. τυρομάλαμα τριμμένο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. αλάτι
  • 2 αυγά χτυπημένα για άλειμμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί