Τηγανιτες με πετιμεζι

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
20΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε με μία κουτάλα τον χυλό ώστε να σχηματιστεί τηγανίτα διαμέτρου 6-8 εκ. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι
να ροδίσει η τηγανίτα. Σερβίρουμε με πετιμέζι ή εναλλακτικά μέλι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 250 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα Μύλοι Κρήτης
- 400 γρ. Νερό
- 1 Λεμόνι χυμός
- 5 γρ. Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Πετιμέζι ή εναλλακτικά μέλι
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
- Μπολ