Σφακιανη τουρτα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε το κρέας 1 ώρα. Το ανασύρουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι. Φτιάχνουμε την ζύμη διαλύοντας πρώτα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτοντας λίγο από το αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους μισού εκατοστού και βάζουμε το ένα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε το ένα τρίτο της μυζήθρας, στη συνέχεια το μισό κρέας από πάνω και μετά το άλλο τρίτο μυζήθρας, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρέας και την υπόλοιπη μυζήθρα. Τέλος απλώνουμε το βούτυρο και τη στάκα. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζοντας τις με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την κρεατότουρτα σε σιγανό φούρνο (180 βαθμοί κελσίου) για 1 περίπου ώρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 πακέτο Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Βιολογικό
  • 30 γρ. μαγιά
  • 80 γρ. Αγελαδινό Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • λίγο ζωμό κρέατος
  • 2 μεσαία αυγά
  • 15 γρ. βούτυρο
  • σουσάμι
  • αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 kg μυζήθρα γλυκιά
  • 1 kg αρνί (ψαχνό)
  • 45 γρ. στάκα
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εξοπλισμός

  • Ταψί