Παραδοσιακη Κρεμμυδοπιτα με ανθοτυρο και συγκλινο

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), 4΄- 5΄ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γάλα και κατόπιν το ανθότυρο και το σύγκλινο κομματιασμένα. Φτιάχνουμε τη γεύση με πιπέρι, λίγο αλάτι και το 1 χτυπημένο αυγό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 επιμέρους κομμάτια. Ανοίγουμε με πλάστη και βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και κλείνουμε καλά στις άκρες. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Γιώργος Μακρής

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Τηγάνι