ΠΑΤΑΤΟΨΩΜΟ

45'
Χρόνος Προετοιμασίας
1:30 ώρα
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε και σπάμε τις βρασμένες πατάτες μέχρι το επιθυμητό σημείο. Προσθέτουμε τη στάκα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Πλάθουμε σε ψωμάκια ή φρατζόλες, αφήνουμε 30’ να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25–30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Νίκος Μυλωνάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. πατάτα
- 100 γρ. στάκα
- 150 γρ. γάλα
- 20 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. αλάτι
- 600 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 6 γρ. μαγιά
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
