Μηλοπιτα αναποδογυριστη

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
9
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν στο φούρνο για λίγο. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες (πάχους 1-1,5 εκ.), τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλα, ενώ στα κενά βάζουμε τα καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Για τη βάση, αρχικά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στα αυγά. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το προσθέτουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα ώστε η βάση να απορροφήσει τα υγρά
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 195 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Όλες τις Χρήσεις
- 3 κουταλάκια Μπέικιν Πάουντερ
- 5 Αυγά
- 1 κούπα Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 5 Μήλα σε φέτες
- 125 γρ. Βούτυρο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- Καρύδια
- Κανέλα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Στρογγυλή φόρμα