Λουκουμαδες με μελι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
47
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το λάδι στο τηγάνι στους 180 βαθμούς κελσίου και παίρνουμε με ένα βρεγμένο κουτάλι ίσες ποσότητες ζύμης και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι και σουσάμι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 γρ. Νερό
- 30 γρ. Μαγιά νωπή
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 5 γρ. Αλάτι
- Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
- Πυρηνέλαιο για τηγάνισμα
Εξοπλισμός
- Λεκάνη
- Τηγάνι