Κοχλιας γεμιστος με γλυκοκολοκυθα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
40΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη:
Σε μεγάλη λεκάνη με το χέρι ή σε μίξερ με το κατάλληλο εξάρτημα ανακατεύουμε τα υλικά μας με τελευταία τη χρήση του αλευριού το οποίο
προσθέτουμε σταδιακά ώσπου να έχουμε σχετικά σφιχτή ζύμη.
Για τη γέμιση
Σοτάρουμε την κομμένη σε μικρούς κύβους γλυκοκολοκύθα σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέσα σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ώσπου να μαραθεί. Τα αυγά και τη ζάχαρη τα χτυπάμε να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε και τον ανθότυρο πριν τον ενσωματώσουμε (όπως παραπάνω) με την γλυκοκολοκύθα. Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί να κρυώσει και προσθέτουμε τον ανθότυρο και τα αρωματικά βότανα (βάρσαμο – μάραθο). Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κανέλα σε σκόνη. Ανακατεύουμε απαλά για λίγο και προαιρετικά προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουρ για να γίνει η γέμιση του λίγο πιο «δεμένη».

Για το μοντάρισμα

Αφού αφήσουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε παραλληλόγραμμη μορφή. Στη μια πλευρά του απλώνουμε φάρσα αυγώνουμε εσωτερικά το φύλλο, τυλίγουμε ίσα – ίσα να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο σχήμα. Τέλος το τυλίγουμε απαλά, όχι σφιχτά, σε κοχλία, τοποθετούμε με προσοχή μέσα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με χοντρό σιμιγδάλι ταψί. Αυγώνουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 35 – 40 λεπτά. Τα υλικά μας αρκούν για 6-8 μικρούς κοχλίες.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Λεκάνη
  • Ταψί
  • Αντικολλητικό Σκεύος