Κοτοπουλο τηγανιτο με κρουστα γιαουρτιου

60΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε τα μπουτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα αποσύρουμε από τη κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και
το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από το γιαούρτι και μετά πάλι από το αλεύρι. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί κρούστα για 2-3 λεπτά. Βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα στρωματάκι από αρωματικά φύλλα-βότανα.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι