Κις λορεν αυθεντικη

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:05
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια. Την τρυπάμε παντού με το πιρούνι και την μισοψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα, το τυρί κρέμα μαζί με τα αυγά, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε το μπέικον και τη γραβιέρα σε κύβους στο εσωτερικό της τάρτας και από πάνω αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε την Κις Λορέν στο μεσαίο ράφι του φούρνου 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 250 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό
  • 150 γρ. Βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 2.5 γρ. Αλάτι
  • 30 γρ. Νερό παγωμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 50 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. Γραβιέρα σε κυβάκια
  • 200 γρ. Καπνιστό μπέικον
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Τυρί Κρέμα
  • 3 Αυγά
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Ταρτιέρα