Κιμαδοπιτακια

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:45
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο-λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και αφήνουμε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το καρότο και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλα τα υγρά, περίπου για 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε φόρμα για μάφιν και βάζουμε το ένα φύλλο. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε μέχρι πάνω. Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κόβουμε γύρω-γύρω το κάθε πιτάκι. Κάνουμε σε κάθε πιτάκι το σχέδιο της αρεσκείας μας και με ένα πινέλο λαδώνουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα στη χαμηλή σχάρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 750 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
  • 85 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 350 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 kg Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 6 μέτρια Κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 3 Πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 Ντομάτες μεγάλες (ψιλοκομμένες)
  • 0.5 κούπα Κρασί λευκό
  • 0.5 ματσάκι Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 400 γρ. Γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 Καρότο (τριμμένο)
  • 0.5 κούπα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 0.5 κούπα Φρυγανιά
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Λεκάνη
  • Φόρμα μάφιν