Ψωμι με Λιναροσπορο

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αλάτι τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τους μισούς σπόρους. Βρέχουμε τα χέρια μας με το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό. Πλάθουμε ένα ψωμί και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους και το σκεπάζουμε μέχρι να ανέβει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
- 500 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί Μύλοι Κρήτης
- 10 γρ. Αλάτι
- 15 γρ. Ζάχαρη
- 200 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 470 γρ. Νερό (ζεστό)
- 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο
- 45 γρ. Λιναρόσπορος
- 45 γρ. Παπαρουνόσπορος
- 45 γρ. Σησάμι (καβουρντισμένο)
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Λαμαρίνα