Χωριατικο ψωμι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε το μίγμα για Χωριάτικο ψωμί με χλιαρό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Προς το τέλος του ζυμώματος μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως κομματάκια ελιάς, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, τριμμένη γραβιέρα κ.λπ. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400γρ. και πλάθουμε. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα περίπου.
Συστατικά
- 500 gr Μίγμα για χωριάτικο ψωμί
- 300 γρ Νερό
- 30 γρ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
Εξοπλισμός
- Λεκάνη
- Ταψί