Χωριατικοι Λουκουμαδες με ξινομυζηθρα και βαλσαμο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναμιγνύω την ξινομυζήθρα με το στραγγιστό γιαούρτι, και τοδυόσμο ψιλοκομμένο, ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και στη συνέχεια κάνω μικρά στρόγγυλα μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και τοποθετώ στο ψυγείο για να σφίξουν. Αναμιγνύω σε ένα μπολ τα αλεύρια ,με την ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ προσθέτω την μαγιά ή το αναπιασμένο προζύμι με όλα τα υγρά και ανακατεύω ελαφρά. Στη συνέχεια ενσωματώνω σιγά σιγά το μίγμα των αλεύρων και ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια εύπλαστη λεία ζύμη. Την αφήνω να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 45 λεπτά. Κόβω το ζυμάρι σε μπαλάκια 40 γρ. και τα ανοίγω ελαφρώς στην παλάμη μου, τοποθετώ στο κέντρο ένα μπαλάκι τυριού και τυλίγω με την ζύμη και πλάθω έτσι ώστε να απεγκλωβίσω τον αέρα και να μην χάσω το σχήμα. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω το σιμιγδάλι, το μαυροσουσαμο και το σουσάμι. Πανάρω ελαφρώς τα μπαλάκια. Τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ή τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 400 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 10 γρ. Μαγιά
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικό
- 100 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5%
- 280 γρ. νερό
- 10 γρ. αλάτι
- 20 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
- 200 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 7%
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
- 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 3 κ.σ. μαυροσούσαμο
- 8 κ.σ. σουσάμι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Τηγάνι