Χριστουγεννιατικα ψωμακια ολικης με φουντουκια, σταφιδες και σοκολατα.

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύω τη μαγιά στο νερό, με τη ζάχαρη και 4κ.σ. αλεύρι για τσουρέκι, και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ προσθέτω όλα τα υγρά στοιχειά μου, εκτός του βουτύρου και τα ομογενοποιώ, έπειτα προσθέτω και το μίγμα της μαγιάς. Προσθέτω τα αλευριά και ζυμώνω καλά, προσθέτω το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσω μια λεία και εύπλαστη ζύμη, τέλος προσθέτω τα φουντουκιά, τις σταφίδες και την  σοκολάτα, συνεχίζω το ζύμωμα. Και αφήνω το μίγμα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μεριδοποιώ το ζυμάρι μου σε κομμάτια των 80γρ. και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια, τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν, έπειτα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 βαθμούς κελσίου για 35 με 45 λεπτά.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης
  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι
  • 80 1 μαγιά
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5%
  • 300 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Η ιδανική επιλογή για την εύκολη παρασκευή σπιτικού μαύρου ψωμιού, αφού χρειάζεται να προσθέσετε μόνο νερό. Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό του σταριού, με συνέπεια να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία από ένα λευκό αλεύρι.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΤΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ: Ε472e, E481, […]
Περισσότερα