Φυλλα μουσικης

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε το μίγμα για ψωμί σε μια μικρή λεκάνη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 10-15 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά ακανόνιστα φύλλα πάχους 1-2 χιλιοστών. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, το βασιλικό και το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ομογενοποιούμε.
Chef: Ιωάννης Αποστολάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ή
- 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 250 γρ. νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
- 3 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
- 2 κ.σ. λιαστή ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. βασιλικό
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Λεκάνη