Φρεσκα ζυμαρικα με μανιταρια και μπεσαμελ απο κατσικισιο γαλα

60΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:30
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ καιχτυπάμε αρκετή ώρα μέχρινα έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, ανοίγουμε μετη μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο και τα αφήνουμενα στεγνώσουν με αρκετό αλεύρι για 2 ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ζεσταίνουμε το γάλα. Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και όταν πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.

Φτιάχνουμε μια πλούσια μακαρονάδα βράζοντας τα ζυμαρικά μόνο 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και όλα τα υλικά της αρεσκείας μας. Επικαλύπτουμε με τη ζεστή μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  • 500 γρ. Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 10 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 80 γρ. Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 800 ml Γάλα Κατσικίσιο ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κροκοί αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Ταψί
  • Μπολ
  • Μηχανή ζυμαρικών