Φοκατσια
25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:45
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί μέχρι να γίνει μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Τη στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 40 εκ. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πατώντας με τα δάκτυλα κάνουμε βαθιές δακτυλιές σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε πάνω την γραβιέρα, το δενδρολίβανο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Μίγμα για Βάση Πίτσας Μύλοι Κρήτης
- 290 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 35 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ABEA
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 500 γρ. Γραβιέρα
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 20 γρ. Δενδρολίβανο
- 5 γρ. Αλάτι
- 5 γρ. Πιπέρι
Εξοπλισμός
- Ταψί