Τορτιγια ολικης αλεσης με μυζηθρα, σταμναγκαθι και λιαστη ντοματα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μισό νερό και ανακατεύουμε δυνατά με το χέρι, ή σε μίξερ, προσθέτοντας σιγά το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα τουλάχιστον. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και τις ψήνουμε σε αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά. Φυλάμε τις πίτες καλυμμένες με ένα πανί για να μην στεγνώσουν.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
- 300 γρ. Μίγμα Για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.γ. baking powder
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 200 γρ. ζεστό νερό
- λίγο σουσάμι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
- βρασμένο σταμναγκάθι ψιλοκομμένο
- λιαστή ντομάτα
- ψιλοκομμένος δυόσμος
- αλάτι και πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Αντικολλητικό τηγάνι