Τορτιγια ολικης αλεσης με μυζηθρα, σταμναγκαθι και λιαστη ντοματα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μισό νερό και ανακατεύουμε δυνατά με το χέρι, ή σε μίξερ, προσθέτοντας σιγά το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα τουλάχιστον. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και τις ψήνουμε σε αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά. Φυλάμε τις πίτες καλυμμένες με ένα πανί για να μην στεγνώσουν.
Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
- 300 γρ. Μίγμα Για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.γ. baking powder
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 200 γρ. ζεστό νερό
- λίγο σουσάμι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Κατσικίσιο τυρί για ντάκο
- βρασμένο σταμναγκάθι ψιλοκομμένο
- λιαστή ντομάτα
- ψιλοκομμένος δυόσμος
- αλάτι και πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Αντικολλητικό τηγάνι