Τορτιγια ολικης αλεσης με μυζηθρα, σταμναγκαθι και λιαστη ντοματα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μισό νερό και ανακατεύουμε δυνατά με το χέρι, ή σε μίξερ, προσθέτοντας σιγά το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα τουλάχιστον. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και τις ψήνουμε σε αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά. Φυλάμε τις πίτες καλυμμένες με ένα πανί για να μην στεγνώσουν.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

  • 300 γρ. Μίγμα Για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • 200 γρ. ζεστό νερό
  • λίγο σουσάμι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • μυζήθρα
  • βρασμένο σταμναγκάθι ψιλοκομμένο
  • λιαστή ντομάτα
  • ψιλοκομμένος δυόσμος
  • αλάτι και πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Αντικολλητικό τηγάνι