Τορτιγια ολικης αλεσης με μυζηθρα, σταμναγκαθι και λιαστη ντοματα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μισό νερό και ανακατεύουμε δυνατά με το χέρι, ή σε μίξερ, προσθέτοντας σιγά το υπόλοιπο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα τουλάχιστον. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και τις ψήνουμε σε αλάδωτο αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά. Φυλάμε τις πίτες καλυμμένες με ένα πανί για να μην στεγνώσουν.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Αντικολλητικό τηγάνι