Σταφιδοψωμο με μελι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε στο ζυμωτήριο όλα τα υγρά, με το μέλι διαλυμένο στο νερό, (εκτός του χυμού πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε μουλιάσει τις σταφίδες) με το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αλεύρια και τη μαγιά και ξεκινάμε το ζύμωμα για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες μαζί με το χυμό πορτοκάλι και αναμιγνύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Ξεκουράζουμε σε λαδωμένο πάγκο για 20 λεπτά. Τεμαχίζουμε, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες ή ταψιά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε στη στόφα για 45 λεπτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (~1800C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου.
Συστατικά
- 500 γρ. Αλεύρι Πλάθω Υγεία με Β12 Τ70
- 500 γρ. Αλεύρι Πλάθω Υγεία με Β12 Ολικής
- 50 γρ. Μαγιά νωπή
- 200 γρ. Μέλι
- 10 γρ. Αλάτι
- 300 γρ. Σταφίδα ξανθή (σουλτανίνα)
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό
- 400 γρ. Νερό
- 50 γρ. Χυμός πορτοκάλι
- 3 γρ. Κανέλα τριμμένη
Εξοπλισμός
- Ταψί
- Φόρμα
- Ζυμωτήριο