Ρολα κανελας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμη
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με τη νωπή μαγιά και τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το γάλα , τα αυγά και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Γέμιση
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την κανέλα, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
Γλάσο μόκας
Χτυπάμε με το σύρμα την άχνη ζάχαρη με τη λιωμένη μαργαρίνη και τον ζεστό καφέ μέχρι να σχηματιστεί το γλάσο.
Γλάσο καραμέλας
Διαλύουμε την καστανή ζάχαρη με το γάλα εβαπορέ σε ένα δοχείο, θερμαίνοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και ανακατεύοντας συνέχεια. Τοποθετούμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματισθεί το γλάσο καραμέλας.
Γλάσο τυριού
Χτυπάμε με το σύρμα το τυρί Philadelphia με τη μαργαρίνη μέχρι να αναμιχθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί το γλάσο τυριού.
Τυλίγουμε προσεκτικά – όχι υπερβολικά σφικτά – και ομοιόμορφα σε ρολό τη ζύμη με τη γέμιση. Κόβουμε σε πάχος 4 εκατοστά και τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. (Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να καλύψουμε με μεμβράνη τα ρολά και να τα τοποθετήσουμε στη συντήρηση για χρήση την επόμενη μέρα, ή στην κατάψυξη για ένα μήνα. Πριν τη χρήση τα βγάζουμε από την κατάψυξη για 10 – 12 ώρες ώστε να ξεπαγώσουν σταδιακά). Αφήνουμε στη στόφα για 30 λεπτά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ξεφουρνίσουμε αναποδογυρίζουμε και μπορούμε να τα γλασάρουμε με ένα γλάσο (τυρί, καραμέλα, μόκα κλπ) και να τα γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 kg Αλεύρι Σκληρό Κρήτης Σφολιάτας
- 20 γρ. Νωπή μαγιά
- 120 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
- 350 γρ. Γάλα
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 4 Αυγά
- 5 γρ. Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 10 γρ. Κανέλα
- 200 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
ΓΛΑΣΟ ΜΟΚΑΣ
- 500 γρ. Άχνη κοσκινισμένη
- 80 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
- 80 γρ. Καφές ζεστός
ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
- 120 γρ. Γάλα εβαπορέ
- 50 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 500 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 3 γρ. Βανίλια
ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ
- 200 γρ. Τυρί Philadelphia
- 200 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
- 200 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. Βανίλια
Εξοπλισμός
- Ταψί