Παστιτσιο με λαχανικα και κιμα σογιας

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
9
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε για 4 με 5 λεπτά τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Στο μισό λάδι σοτάρουμε τον κιμά σόγιας (σε αντικολλητικό τηγάνι) μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά εκτός από το κάρδαμο, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Βάζουμε και τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρόφημα βρώμης, το κάρδαμο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία λεκάνη βάζουμε τις ταλιατέλες, τον κιμά με τα λαχανικά και λίγη από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 30 περίπου λεπτά.

Chef: Νίκος Γαϊτάνος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία ταλιατέλες
  • 1 συσκευασία κιμά σόγιας
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 40 γρ. τριμμένο vegan τυρί
  • 0.5 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 1 L Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal
  • 6 κ.σ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 80 γρ. τριμμένο vegan τυρί
  • 0.5 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 0.5 κ.γ. κάρδαμο σκόνη

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι
  • Λεκάνη