Πανκεικ με μυρτιλα
15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
10΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, τον πουρέ μήλου, την βανιλίνη, το μίγμα κέικ και το αιθέριο έλαιο σε ένα λείο χυλό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα πανκέικ από την μια πλευρά. Ρίχνουμε λίγα μύρτιλα από πάνω και τα γυρνάμε να τηγανιστούν
και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.
Chef: Ιωάννης Καλούτσης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1 αυγό
- 50 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
- 200 ml Γάλα Αγελάδος Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
- 50 γρ. πουρές μήλο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 350 γρ. Μίγμα για κέικ Μύλοι Κρήτης
- 4 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 100 γρ. μύρτιλα φρέσκα ή μαρμελάδα
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα
Εξοπλισμός
- Τηγάνι
- Μπολ