Πιτα με κιτρινη κολοκυθα , πιτουρο, φετα, γιαουρτι και κολοκυθοσπορο

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάω με σύρμα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ μεγάλο. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιώ. Έπειτα προσθέτω την κολοκύθα, και τα τυριά μου, ανακατεύω καλά και προσθέτω το σιμιγδάλι και το πίτουρο, καρυκεύω με το αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετώ το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί ή σε πυρίμαχο πήλινο σκεύος, πασπαλίζω με τον  κολοκυθόσπορο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μου.

 

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ
  • Πυρίμαχο σκεύος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σερεάλ – Πίτουρο σταριού

Κατά την άλεση του σταριού μαζί με το αλεύρι, παράγεται και το πίτουρο το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν καθημερινά θα ήταν λιγότερο έντονα αν προσθέταμε στην διατροφή μας λίγο…πίτουρο. Σερβίρεται με γιαούρτι, στο γάλα, στο χυμό ή με ότι […]
Περισσότερα