Νηστισιμο Κεικ
25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
35΄
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα και πασπαλίζουμε με αλεύρι και μαύρη ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Αν θέλουμε διακοσμούμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε
χτυπώντας ζάχαρη άχνη με χυμό από μισό πορτοκάλι.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 230 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις
- 230 γρ. Ζάχαρη
- 125 γρ. Νερό κρύο
- 110 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 130 γρ. Χυμός Πορτοκαλιού
- 50 γρ. Κακάο
- 5 γρ. Σόδα
- 5 γρ. Ξύδι
- 2.5 γρ. Αλάτι
- 1 κουταλάκι Βανίλια
- 1 κουταλάκι Ξύσμα πορτοκαλιού
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Φόρμα