Μπριος Γεμιστα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:15
Χρόνος αναμονής
28
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφήνουμε το βούτυρο για κάμποσο διάστημα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το αιθέριο έλαιο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το φτερό προσθέτοντας αργά και το γάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν, πλάθουμε ρολά με το ζυμάρι διαμέτρου περίπου 5 πόντων και κόβουμε κομμάτια με μήκος άλλους 5 πόντους. Τα κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και τέλος
τα πατικώνουμε. Στη μέση κάθε κομματιού βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180 – 200°C για 20 – 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη.

Chef: Ιωάννης Καλούτσης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
  • 30 γρ. μαγιά ξηρή
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
  • 200 γρ. Γάλα Πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
  • Για τη γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο
  • Για το γαρνίρισμα άχνη ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αγελαδινό Γάλα

Το αγελαδινό γάλα Βέρο Κρητικό συλλέγεται από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες που πληρούν υψηλές προδιαγραφές εκτροφής των ζώων. Περνάει από καθημερινούς ελέγχους υγιεινής και ποιότητας, κάτω από τις οδηγίες ειδικού επιστημονικού προσωπικού και με την υποστήριξη σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να απολαμβάνετε ένα γάλα υψηλής ποιότητας.
Περισσότερα

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα