Μαφιν Πιτσας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στον κάδο του μίξερ. Σκεπάζουμε τη ζύμη με
μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Πλάθουμε την ζύμη και ανοίγουμε στρογγυλά πιττάκια με διάμετρο 15 πόντους. Ψεκάζουμε με αντικολητικό σπρέι τα ταψάκια για τα μάφιν και τοποθετούμε τη ζύμη σε αυτά. Αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, βάζουμε λίγο από τα τυριά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζοντας τα με μίγμα από τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΦΙΝ
- 550 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 250 ml νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ. ένταμ τριμμένο
- 100 γρ. τυρομάλαμα τριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 160 γρ. μανιτάρια Ευβοίας ψιλοκομμένα
- Σάλτσα ντομάτας
- Φρέσκια ρίγανη
Εξοπλισμός
- Ταψάκια μάφιν