Λυχναρακια Καστρινα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη, ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Αφού δημιουργήσουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Για τη γέμιση, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα. Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9 έως 11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε λεμονόφυλλα.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
  • 1 αυγό
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 0.5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 kg Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • 50 ml Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 kg φρέσκο ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί