Λουκουμαδες με φιστικια αιγινης

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας με άβγοδαρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό για 30-45 λεπτά
να φουσκώσει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ετοιμάζουμε ένα ποτήρι νερό για να βουτάμε το κουτάλι. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε να πέσουν μέσα στο τηγάνι. Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. Όταν έχουμε κάνει αρκετούς με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο μερικά φύλλα από μυρτιές ή πορτοκαλόφυλλα ή λεμονόφυλλα για να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστοί τους περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 400 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 25 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 ml νερό
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ (για το τηγάνισμα)
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Μέλι θυμαρίσιο
  • Κανέλα (προαιρετικά)

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα