Κριτσινια με κρεμμυδι και ελιες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
55΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για 30 λεπτά. Κόβουμε και πλάθουμε μπαστουνάκια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν λίγο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 250 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο ψωμί ή
- 250 γρ. Μίγμα για ψωμί Ολικής Άλεσης
- 280 γρ. Νερό
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 35 γρ. Ελιές ψιλοκομμένες
- 0.5 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (μέτριο)
- 5 γρ. Ρίγανη ή θυμάρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί